Yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir.Beslenme, açlık duygusunu bastırmak ya da canın çektiği şeyleri yemek içmek değildir, iyi beslenmenin reçetesi miktar, kalite ve çeşitliliktir.Anne ve babalar, beslenme konusundaki davranışlarınızla çocuklarınıza örnek olacağınızı unutmayın.Pahalı olan besinleri değil, besleyici olanı seçin.Sağlıklı beslenme kurallarından birisi de kuru baklagiller, makarna ve sebzelerin pişirme ve haşlama sularını dönmemektir.
İleri yaşlarda da sağlıklı olmak istiyorsanız un, şeker ve tuz tüketimini azaltın.Süt ve mamulleri yalnız büyüme ve gelişme döneminde değil yetişkinlik ve yaşlılık döneminde de sağlıklı bir ömür için tüketilmesi gereken temel besinlerdir.
Dondurulmuş hazır gıdaların çözülmesini beklemeden pişirme işlemine başlayın.Konserve gıdaların suyunu dökmeden pişirin.Besinleri gölgede kurutun.Yemek için kültür mantarlarını seçin.Doğada kendiliğinden yetişen mantarlar sağlığınız için daima bir tehlikedir, yemeyin ve yedirmeyin.Yumurta çiğ yenirse ya da sarısının etrafı yeşillenecek kadar hızlı ateşte, uzun süre pişirilirse besleyici değeri azalır.Hamurun mayalandırılması besleyici değerini arttırır.Meyveler kesildikten veya suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse C vitamini kaybı olur. Vitamin kaybını önlemek için hemen tüketilmelidir.İyotlu tuz kullanın.
Hiç yorum yok